Petra Harskamp, pianoles Soest, lid KNTV en EPTA

Muziekstijlen

Als pianist voel ik me thuis in een groot aantal stijlen en ik vind het ook leuk om in al deze stijlen, Klassiek, Pop, Jazz, Blues, Film en Theatermuziek, les te geven.  Voor het aanleren van de pianotechniek is een klassieke basis nog steeds een goed uitgangspunt, maar in de keuze van het lesmateriaal sluit ik aan bij je eigen muziekvoorkeur.


Voor populaire muziek biedt bladmuziek vaak maar een beperkt houvast.  Je zult regelmatig ervaren dat de arrangementen in deze boeken niet goed klinken op piano, bijv. doordat ze door andere instrumentalisten zijn geschreven, of voor een toetsenist in een band. In mijn lessen leer je hoe van een popnummer een goed klinkend piano-arrangement kunt maken.Soms is er geen bladmuziek voorhanden en ben je aangewezen op een CD of MP3. Je kunt bij mij leren hoe je een muziekstuk herkent en naspeelt door te luisteren naar melodie, akkoorden en baslijnen. Solfège (gehoortraining) en harmonieleer (akkoorden) vormen een belangrijke ondersteuning bij het aanleren van deze vaardigheden.

Dit geldt ook voor vocalisten die zichzelf willen leren begeleiden aan de piano of voor leerlingen die in een band spelen of dat willengaan doen.